Veelgestelde vragen

Wat doet Tragel?Sluiten

Tragel heeft een duidelijke kijk op ondersteuning en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking, jong en oud. Het gaat om een goed leven, ook als je een verstandelijke handicap hebt. Hoe dat goede leven eruit ziet, bepaal je zelf. Waar we voorheen de cliënt aan de hand namen, bepaalt hij nu hoe wij hem kunnen ondersteunen om een volwaardig leven te leiden. In alle facetten die bij het typische Zeeuws-Vlaamse leven passen; wonen en werken in een hechte gemeenschap, genieten van rust en ruimte in een veilige omgeving. Wij maken de verbindingen die daarvoor nodig zijn. Dat doen we met vakkundige zorg op onze locaties of aan huis, ondersteuning, advies en samenwerking met andere partners als dat nodig is. Op die manier doen we onze naam Tragel, een typisch Zeeuws begrip dat letterlijk 'verbindingsweg' betekent, eer aan.

Waar staat Tragel voor?Sluiten

De verstandelijk gehandicaptenzorg heeft in de afgelopen tientallen jaren een verandering doorgemaakt. Daardoor veranderden ook onze opvattingen over zorg. Vroeger ging men uit van een patiënt in plaats van een cliënt, die in een afgezonderd instituut buiten de maatschappij leefde. De zorg werd benaderd vanuit een medisch kader. Later kwam het accent meer te liggen op deel uitmaken van de samenleving en begeleiding bij ontwikkeling van de cliënt, in woningen waarin je leeft zoals thuis. Inmiddels weten we dat er niet zoiets bestaat als één cliënt. Er zijn veel verschillende typen cliënten te onderscheiden, met allemaal hun eigen behoeften aan zorg en leefomgeving. En op die specifieke behoeften stemmen wij onze zorgproducten en huisvesting nu af.

Hoe kan ik mij aanmelden?Sluiten

Kom bij Tragel!

Heb je een verstandelijke beperking? Dan helpt Tragel je. In Zeeuws-Vlaanderen in de provincie Zeeland. Wat je wilt, leggen we vast in een zorgplan. Zo weten we altijd hoe jij het graag wilt. En zo weet jij wat je van ons kunt verwachten. Een goed leven voor jou, of nu jong of oud bent!

 

Wij willen dat jij een goed leven hebt.
En hoe dat goede leven eruit ziet? Dat bepaal je zelf. Jij vertelt ons hoe wij je ondersteunen. Dan zorgen wij voor de basis: wonen en werken in een hechte gemeenschap. Hier geniet je van rust en ruimte in een veilige omgeving.

Wij maken je wereld groter.
Tragel is een typisch Zeeuws begrip. Het betekent verbindingsweg. En wij maken verbindingen om jou goed te kunnen laten leven. Hoe we dat doen? Met zorg op onze plekken of bij jou thuis. Zo maken we je wereld groter.

Samenwerken met anderen
Bij Tragel werken mensen met veel ervaring. Daarom sluiten onze diensten goed aan bij je budget en wat je wilt. Voor goede zorg werken we samen met anderen: vrijwilligers uit de regio, ondernemers, andere zorgaanbieders, scholen en gemeenten. Zo doe je op je eigen manier mee. Thuis of in een beschermde omgeving.

Hoe kun je je aanmelden?

Samen met je ouders of vertegenwoordigers kun je het aanmeldformulier invullen. Heb je tijdens het invullen vragen of begrijp je iets niet? Bel dan met de Zorgadviseurs van Tragel. Zij helpen jou graag! Het telefoonnummer is 0114-382329.

Het aanmeldformulier kan je hier downloaden. Je kunt het uitprinten en invullen. Als je het formulier helemaal compleet hebt ingevuld én ondertekend hebt,  stuur je het samen met de gevraagde gegevens naar:

Tragel
t.a.v. Zorgadvies
Sterredreef 50
4567 BL Clinge
zorgloket@tragelzorg.nl


Let op:
Het formulier wordt alleen in behandeling genomen als ze voorzien zijn van benodigde handtekeningen. Voor eventuele vragen kan je contact opnemen met de zorgadviseurs via e-mail: zorgloket@tragelzorg.nl of 0114-382329.

Benieuwd naar wat Tragel allemaal voor jou kan betekenen? Bekijk hier de brochure digitaal of vraag hem op via zorgloket@tragelzorg.nl

Wat zijn de algemene voorwaarden van Tragel?Sluiten